WinSu 11 / 2018

Voitte asentaa 2018 päivityksen 2016 salasanalla. Vuonna 2016 tai 2017 päivityksen hankkineille 2018 pävitys on ilmainen.

Jos lannoitehaun yhteydessä (Internet-yhteyttä muodostettaessa) saatte virheilmoituksen puuttuvasta MSInet.ocx-tiedostosta, niin suorittakaa tuki-sivulta ohjelmakirjastojen päivitys kohdasta "Winsun ja Metsänpoika 3-ohjelman ohjelmakirjastot".Tilaa päivitys sähköpostitse pentti.kuokkanen@pp.inet.fi. Saat vastapostissa laskun ja asennuksen salasanan. Ilmoita viestissä nimesi, osoitteesi ja onko ohjelmasi kartallinen vai kartaton versio.

Jos haluat salasanan nopeammin, niin soita tai lähetä tekstiviestillä pyyntö numeroon 045 131 5156. Ilmoita viestissä onko ohjelma kartallinen vai kartaton. Lähetä tässäkin tapauksessa sähköpostiviesti, jotta voin lähettää laskun.

2016/2018 päivityksen hinta on 37,20€, sis alv. 24% (veroton 30€).

 • Kartallinen versio on ladattavissa nuoli.gif (850 bytes) tästä
 • Kartaton versio on ladattavissa nuoli.gif (850 bytes) tästä
 • Viljelykiertosuunnittelu on ladattavissa erillisenä asennuksenanuoli.gif (850 bytes) tästä. Asennusta ei tarvita, jos WinSu ohjelman päivitys on suoritettu.

  Viljelykiertoohjelma tarvitsee toimiakseen Microsoftin .NET -2 ohjelmakirjaston. Se on valmiina kaikissa koneissa Vista-käyttöjärjestelmästä alkaen. Jos käyttöjärjestelmäsi on vanha XP, eikä ohjelma käynnisty, niin voit ladata ohjelmakirjaston tästä
  .

Tärkeimmät muutokset:

 • Nurmien lannoituksessa vihantaviljojen ja kokoviljojen P-lannoitus haetaan viljojen P-lannoituksen mukaisesti. Jos sinulla on suunnitelmassa näitä kasveja, niin korjaa suunnitelmia kyseisten kasvien osalta, sillä lannoitussuositus on laskenut.
   
 • Lannoitteiden hakeminen Internetistä ei tule onnistumaan WinSu 11/2015 -ohjelmalla, sillä Sonera sulkee palvelimen, jolla tiedostot sijaitsevat. WinSu 11/2016 -ohjelmassa tiedostot sijaitsevat uudella palvelimella.
   
 • Ohjelma varoittaa, jos karjanlantaa kirjataan 1.9. jälkeen siten, että N:n määrä on suurempi kuin 35kg/ha.
   
 • 5-vuoden kiertosuunnitelman laatiminen.
   
 • Jos et hanki vuoden 2016- päivitystä, niin päivitä vuoden 2015 ohjelma edellisvuoden päivityssivulta vanhalla 2015-salasanalla. Ohjelmaa on korjattu kevään 2015 ensimmäisten versioiden jälkeen.Ohjeita lataamiseen ja asentamiseen

Nykyisten selainten tietoturva saattaa vaikeuttaa lataamista. Hankalin on Internet Explorer, joka on selaimista kaikkein yleisin. Jos se on käytössäsi, voit suorittaa lataamisen näin:

Napsauta latauslinkkiä, jolloin ikkunan alalaitaan ilmestyy toimintopalkki. Napsauta siitä Tallenna-painikkeen mustaa nuolta.Valitse avautuvasta valikosta Tallenna nimellä.
Tämän jälkeen avautuu Windowsin Tallenna nimellä -ikkuna, josta valitset minne tallentaminen tapahtuu. Valitse tallennuspaikaksi Työpöytä, josta asennusohjelma on helppo löytää.

Paina Tallenna- painiketta.
Selainikkunan alaosaan ilmestyy tietoturvapalkki. Sulje se.
Käynnistä Työpöydällä oleva asennusohjelma kaksoisnapsauttamalla sitä.

Tämän jälkeen avautuu käyttäjätilien valvontaikkuna, josta sallit asennusohjelman suorittamisen. (Tästä ei ole kuvaa).

Ja jotta asentaminen olisi mahdollisimman hankalaa, niin virustorjunta voi tässä vaiheessa vielä estää asentamisen. Alla olevassa esimerkkikuvassa Norton.

Salli asennusohjelman suorittaminen.

Joskus voi käydä niin, että virustorjunta poistaa asennusohjelman ennen kuin ennätät sallia sen suorittamisen. Lataa silloin asennusohjelma uudestaan ja yritä paremmalla onnella.