Windows 10


Windows 10:ssä oli sen julkaisuhetkellä kellonajan erotinmerkki muutettu entisten käyttöjärjestelmien kaksoispisteestä pisteeksi. Aikaisemmin kellonaika ilmoitettiin muodossa 10:30, nyt se on 10.30. Muutos on sinällään suomalaisen käytännön mukainen.

Muutoksen jälkeen ne Microsoftin NET-ohjelmistokomponenttien toiminnot, jotka liittyivät päivämäärän muuttamiseen tallennettavaan muotoon tai päivämäärän oikeellisuuden tarkistamiseen, eivät toimineet oikein tai aiheuttivat virheen.

Ongelma oli kaikissa niissä kieliversioissa, joissa päivämäärän ja kellonajan erotinmerkki on sama. Esim. Suomessa erotinmerkki on piste sekä päivämäärässä että kellonajassa (päivämäärä 12.4.2015 ja kellonaika 10.30).

Ongelma esiintyi ainakin Windows 10:n norjalaisessa, suomalaisessa, virolaisessa ja serbialaisessa kieliversiossa.

Tämän seurauksena ohjelmat, jotka oli tehty käyttämällä Microsoftin NET-ohjelmistokehystä, ja joissa tarvitaan päivämääriä, eivät toimineet. Ongelma oli hankala, sillä Microsoft on luonut NET-ohjelmistokehyksen nimen omaan Windows-pohjaisten sovellusten valmistamiseen, ja viimeisin käyttöjärjestelmäversio aiheutti virheen keskeisissä, päivämäärään ja kellonaikaan liittyvissä toiminnoissa.

> Takaisin